Компанія Facebook заплатить $5 млрд за порушення конфіденційності даних користувачів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Facebook Inc. погодилася сплатити Федеральній торговій комісії США штраф у $5 млрд і поліпшити політику конфіденційності даних у соцмережі, щоб врегулювати тривале федеральне розслідування проти компанії. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За угодою, засновник і гендиректор Facebook Inc. Марк Цукерберг повинен засвідчити, що компанія відповідає новим вимогам щодо конфіденційності, і сплатити величезний штраф, сума якого є рекордною у світі.

«Покарання у розмірі $5 млрд проти Facebook є найбільшим коли-небудь накладеним на будь-яку компанію штрафом за порушення конфіденційності споживачів. Це одне з найбільших покарань, які уряд США призначав за будь-яке порушення», — йдеться в заяві Федеральної торгової комісії.

Федеральна торгова комісія США почала розслідування відносно Facebook у березні 2018 року, коли стало відомо, що британська консалтингова компанія Cambridge Analytica зібрала відомості про 87 млн користувачів без їхнього дозволу. У відомстві стверджують, що попередження Facebook про налаштування конфіденційності, які вводять в оману, дозволяли ділитися особистими даними користувачів зі сторонніми додатками.

На початку липня угоду між Facebook і Федеральною торговою комісією, висновок якої означає, що компанія не постане перед судом, схвалили троє членів комісії з пʼяти. Двоє комісарів заявили, що воліли б, щоб справа дійшла до суду.