Facebook запустить власну криптовалюту та електронний гаманець. Вони мають запрацювати наступного року

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Компанія Facebook анонсувала власну криптовалюту Libra та електронний гаманець Calibra.

Їх мають запустити у 2020 році, йдеться в заяві компанії.

Користуватися криптовалютою можна буде в Facebook Messenger, WhatsApp та окремому додатку, робота над яким ще триває.

Гаманець Calibra дозволить надсилати криптовалюту Libra майже всім, хто має смартфон, обіцяють у Facebook. Це має працювати так само швидко, як надсилання повідомлень.

«З часом ми сподіваємося запропонувати додаткові послуги для людей і бізнесу, наприклад, оплатити рахунки натисканням кнопки, придбати чашку кави зі скануванням коду або їздити громадським транспортом без необхідності мати готівку», — йдеться в повідомленні.

  • Художники Білл Постер і Деніел Гоу створили фейкове відео, на якому нібито голова корпорації Facebook Марк Цукерберг розповідає про контроль над майбутнім. Вони опублікували його в Instagram, що є дочірньою компанією Facebook, та хотіли перевірити, наскільки ретельно модерується контент.
  • Компанія Facebook розробила додаток, який платитиме користувачам за дані про те, як вони використовують програми конкурентів. Компанія оголосила, що набирає учасників для завантаження нового додатка Study from Facebook для дослідження. Після завантаження він передаватиме дані з Facebook про те, які інші програми мають користувачі та які функції вони використовують.
  • Соцмережа Facebook із 18 березня посилила в Україні правила розміщення політичної реклами. Тепер спонсори реклами зобовʼязані публічно розкривати себе, а політтехнологам, ботам і тролям буде складніше вести діяльність, оскільки тепер вони повинні підтверджувати свою автентичність.