У Києві невакцинованим дітям дозволять відвідувати навчальні заклади

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Києві дітям, які не пройшли вакцинації, не заборонятимуть відвідувати заклади освіти. Про це під час брифінгу заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський.

«2 вересня розпочнеться новий навчальний рік, і заборони невакцинованим дітям відвідувати заклади освіти не буде. Але у разі низького рівня вакцинації та погіршення статистичних даних про наявність захворювань — адже медики сигналізують про захворювання, які мають ознаки епідемії — ми змушені будемо обмежувати доступ невакцинованих дітей до закладів освіти і забезпечувати їм право отримати освіту дистанційно», — зазначив Мондриївський.

Він зауважив, що заборонити дітям без щеплення відвідувати навчальні заклади КМДА не може, тому закликає батьків здійснювати профілактику захворювань та відповідально ставитись до вакцинації своїх дітей. Заступник голови КМДА також додав, що перевіряти довідку про щеплення дитини на ознаки підробки заклади освіти не мають повноважень.

Він наголосив, що змусити батьків робити щеплення влада міста не може, хоча відповідна стаття закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» зобовʼязує обовʼязково проводити щеплення.

Зі свого боку, директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян зазначила, що діти, які вже зараховані до шкіл та садочків, мають щеплення, адже їх приймають до закладів освіти за наявності відповідного пакету документів, до якого входить і довідка певного зразка, що передбачає вакцинацію.

«Але приймати нових дітей, які приходять до садочків та шкіл, без щеплень ніхто не буде. Тих, хто вже зараховані, відраховувати ми не маємо права, адже відрахування дитини відбувається лише за власною заявою батьків. Немає заяви — ми не можемо відрахувати дитину», — підкреслила вона.