Генпрокуратура зупинила розслідування проти активіста Євромайдану Бубенчика через «грузинських снайперів»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура призупинила розслідування проти активіста Євромайдану Івана Бубенчика, який через ЗМІ зізнавався у вбивствах правоохоронців під час Революції Гідності, через інформацію про «грузинських снайперів». Про це в інтервʼю theБабелю заявив начальник слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк.

«Ми призупинили розслідування, щоб перевірити інформацію про групу грузинів, яка дає свідчення про події 20 лютого 2014 року. Тоді вони нібито застосовували зброю, у тому числі з Консерваторії на Майдані. Грузини на наше прохання дати свідчення повідомляли, що вони у Вірменії. Суд направив туди клопотання і зʼясувалося, що їх там немає. Потім вони заявили, що начебто в Білорусі — і ми направили запит у Білорусь», — розповів Горбатюк.

Він додав, що іншою причиною є іноземний журналіст, який був на місці, де відбувалася стрілянина. «Ми сподіваємося, що він надасть додаткові фото і відео. Поки чекаємо відповіді на запити, розслідування призупинено. Хочу підкреслити, що після того, як у квітні 2018 року генпрокурор змінив старшого групи прокурорів і поставив на його місце Стрижевську, саме вона вирішує питання щодо завершення розслідування», — підкреслив начальник управління.

Детальніше читайте у повній версії інтервʼю.