Генпрокурор Луценко прийшов на допит у НАБУ

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Генеральний прокурор Юрій Луценко прийшов на допит до Національного бюро розслідувань (НАБУ) у звʼязку з його рішенням про передачу кримінального провадження щодо учасника Революції гідності Івана Бубенчика іншому складу прокурорів. Про це повідомляє «Громадське».

Відомо, що Луценко прийшов на допит, оминувши бюро перепусток, де на нього чекали адвокати родичів працівників правоохоронних органів, вбитих під час Революції гідності, серед яких був представник матері загиблого беркутівця Семесюка Олександр Горошинський.

Він заявив, що оскільки являється ініціатором цього допиту, то має право бути на ньому присутнім, однак його до детектива не пускають.

Про що йдеться?

Іван Бубенчик — активіст Євромайдану, учасник Революції гідності. У фільмі української студії громадянського кіно Babylonʼ13 Бубенчик розповів, як за допомогою зброї, «яку принесла інша особа», стріляючи по ногах силовиків, посіяв серед них паніку, «створюючи ефект, ніби у протестувальників багато тактичної зброї».

Пізніше в одному з інтервʼю Бубенчик заявив, що вбив на Майдані двох командирів «Беркуту». Цими словами зацікавилася Генеральна прокуратура, проте начальник управління спецрозслідувань Сергій Горбатюк заявив, що висунути Бубенчику підозру у вбивствах неможливо, тому що всі причетні до будь-яких злочинів проти правоохоронців під час Євромайдану підпадають під амністію, справи стосовно них мають бути закриті, вони не можуть бути затримані, їм не може бути повідомлено про підозру.