На День Незалежності у Києві виступить ONUKA, 18 піаністів та зірки світової опери. Подробиці святкування

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Києві триває підготовка до святкування 28-ї річниці Дня Незалежності України, яке цього року відбудеться у новому форматі. Під час Ходи гідності на Майдан вийдуть представники влади, пʼять оркестрів, українські зірки світової оперної сцени, 18 піаністів і народні артисти України. Про це пише ТСН.

Ната Жижченко з ONUKA співатиме в урочистій частині заходу. За музику відповідатиме саунд-продюсер гурту Євген Філатов (The Maneken). Також у ході візьмуть участь оперні співаки Андрій Романенко і Євген Орлов, оперні співачки Оксана Крамарева й Анжеліна Швачка. Спеціальним гостем стане легендарний український композитор Мирослав Скорик.

Сценарій події розробляють колишній бізнес-партнер президента Зеленського, режисер Алан Бадоєв та хореограф Олена Коляденко. Вони обіцяють зробити основний акцент на людях.

«Ми відійшли від ідеї дорогих, масштабних декорацій і спеціальних конструкцій на Майдані, змістивши акценти на людей — їхні вчинки, історії і долі, про які повинна дізнатися вся країна. Найдорожчим на День Незалежності буде людина — наші талановиті співвітчизники, які приїздять з усіх куточків України та світу для того, щоб привітати свою державу», — зазначив Бадоєв.

«Ми хочемо показати не танк, а танкіста. Не літак, а самого льотчика. А разом з ними науковця, лікаря, спортсмена, художника, музиканта — людей, які створюють історію нашої держави», — додала Олена Коляденко.