Падіння туристів у «Буковелі»: поліція розпочала кримінальне провадження

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

На гірськолижному курорті «Буковель» 17 серпня під час роупджампінгу обірвався страховий трос, через що 21-річна дівчина та 26-річний хлопець упали на пішохідну доріжку та отримали серйозні травми. На офіційному сайті атракціон «Маятник» позиціонують як найвищу в Україні гойдалку. Туристові обіцяють «швидкісний політ з висоти дев’ятиповерхового будинку над озером Молодості», який можна зробити одночасно удвох. Вартість квитка — 500 гривень.

Нещасний випадок стався у суботу ввечері о 21:25. Потерпілих доправили до Яремчанської та Івано-Франківської лікарень. За даними лікарів, хлопець отримав травми грудної клітки та забій головного мозку, наразі він у нейрохірургічному відділенні.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) ККУ. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Івано-Франківщини.

Що кажуть у «Буковелі»?

За словами адміністрації курорту, вони не несуть відповідальність за інцидент, адже цей атракціон належить приватному підприємцю, який орендує у них майданчик.

«Дуже прикро, що на території ТК «Буковель» стався неприпустимий випадок, у якому постраждали люди. Курорт надав підприємцю ділянку для ведення діяльності, тому фактично не несе відповідальність за роботу підприємця. Та все ж нещасний випадок стався саме у ТК «Буковель», тому курорт вирішив тимчасово припинити роботу екстремального атракціону. Ми ініціюємо перевірку усіх наявних на курорті екстремальних розваг, щоб жодна людина більше не постраждала. Представники сервісу повідомили, що трос, який обірвався, має сертифікат від виробника і був нещодавно встановлений та протестований. Наразі чекаємо на експертизу», — зазначила в коментарі Kurs прессекретарка туристичного комплексу Оксана Островська.

За її словами, діяльність атракціону припинено. Також в адміністрації додали, що надають родинам потерпілих фінансову допомогу під час лікування.