В Іспанії закрили 38-метрову гірку через добу після запуску. Туристи травмували на ній лікті та збивали коліна

Дата:
В Іспанії закрили 38-метрову гірку через добу після запуску. Туристи травмували на ній лікті та збивали коліна

Ayuntamiento de Estepona

Муніципалітет іспанського міста Естепона на узбережжі Коста-дель-Соль вирішив закрити 38-метрову гірку в районі парку Лос-Нінос, яку напередодні відкрили для туристів. Про це повідомляє CNN.

Атракціон був закритий менш ніж через 24 години після запуску через повідомлення про численні травми. За задумом організаторів, гірка, навпаки, повинна була полегшити життя туристам. Вона зʼєднала дві центральні вулиці, які розташовані на різному рівні на пагорбах, таким чином, що людям не потрібно було спускатися довгими сходами, щоб потрапити з Авеніда Рейна Софія на площу Есловакія. Цей маршрут пропонувалося проїхати на гірці. Міська влада все-таки передбачила поруч із величезним спуском звичайні сходи.

Як зʼясувалося, нахил гірки становив 32—34 градуси, тому люди мчали вниз із величезною швидкістю. Після першого ж дня роботи атракціону в соцмережах туристи почали публікувати відео і скаржитися на його небезпеку.

«Я проїхалася і отримала масу травм, — повідомила користувачка під ніком ADB у Twitter. — Потім пролетіла два метри, і поліція почала сміятися». Вона також виклала фото своїх травмованих ліктів і додала, що її ноги виглядають ще гірше.

Влада міста перевірить незвичайний атракціон на безпеку після скарг місцевих жителів.

При цьому у муніципалітеті заявили, що безпеку гірки перевіряла компанія-забудовник, і розмістили інструкції для туристів, як правильно користуватися атракціоном.

«Людям заборонено зʼїздити в лежачому положенні, обовʼязково їхати сидячи, не виставляти вперед руки, не гальмувати руками і не зʼїжджати з гірки, поки на ній перебуває хтось ще», — йдеться в заяві.

  • Європейський Союз у 2021 році має намір ввести візи для туристів, які захочуть вʼїхати в Шенгенську зону.
  • Business Insider назвав 12 столиць, які є популярними туристичними точками і одночасно досить бюджетні для подорожей. На першому місці — столиця Індонезії Джакарта; на другому — Буенос-Айрес, Аргентина; третє місце займає Пномпень, столиця Вʼєтнаму. Далі йдуть Каїр (Єгипет), Мехіко (Мексика), Москва (Росія), Ер-Ріяд (Саудівська Аравія), Ліма (Перу), Куала-Лумпур (Малайзія), Варшава (Польща), Доха (Катар) і Бангкок (Таїланд).