Міноборони вимагає 1,2 млн грн штрафу за неякісні котли

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Департамент державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони вимагає оштрафувати постачальника неякісних електричних котлів на 1,2 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Так, під час закупівлі котлів у червні 2019 року були сформовані технічні вимоги, а торги відбулися через систему ProZorro.

«При проведенні торгів, компанія, що їх виграла, надала всі необхідні документи, які відповідали вимогам тендерної документації та чинному законодавству. Договори з компанією були підписані переможцем 26 червня 2019 року», — йдеться в повідомленні.

На початку липня, під час поставки обладнання в одну з військових частин командир підписав акт прийому обладнання. 16 липня Департамент держзакупівель вирішив провести додаткову перевірку, після чого було прийнято рішення анулювати документацію.

«Після проведення перевірки наприкінці липня, командиром військової частини надіслано лист на Департамент держзакупівель з проханням анулювати акти прийому обладнання та призначено службове розслідування з цього приводу у військовій частині», — підкреслюється в повідомленні.