В Україні почали серійну модернізацію танків Т-64

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Держпідприємство «Львівський бронетанковий завод» налагодило серійну модернізацію танків Т-64 зразка 2017 року, які обладнанні тепловізорами, цифровими радіостанціями, засобами супутникової навігації та новим динамічним захистом. Про це повідомляє пресслужба Державного концерну (ДК) «Укроборонпром».

У ДК зазначають, що під час модернізації у бойову машину встановлюється новий прицільний комплекс навідника з тепловізором, який забезпечує виявлення, розпізнавання і знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов.

«Також Т-64 зразка 2017 року отримав новий динамічний захист, який значно посилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним і бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу «ударне ядро», — йдеться в повідомленні.

Танки також оснащують новими цифровими радіостанціями «Либідь К-2РБ», які забезпечують надійний, захищений від перешкод і перехоплення звʼязок на дистанції до 70 км.

Члени екіпажу отримають нові прилади нічного бачення з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління.

«Ці прилади мають високу стійкість до світлових перешкод, вони не чутливі до засвічення навіть під час використання противником спеціальних завад в інфрачервоному діапазоні», — розповіли в »Укроборонпромі».