«Думаю, що я відпрацювала всі свої завдання». Зеркаль планує завершити свою роботу в МЗС

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Заступниця міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що має намір завершити свою роботу в МЗС. Про це вона сказала в інтервʼю «BBC News Україна».

«Думаю, що я відпрацювала усі свої завдання. Сьогодні виповнюється пʼять років, як мене було призначено на цю посаду на засіданні Кабміну. І за ці пʼять років мені разом із колегами вдалося виконати усі завдання, які я ставила перед собою, які були перед Міністерством закордонних справ у тих площинах, де я працювала. Зараз у мене завдання визначитися щодо процедурних питань у арбітражі стосовно моряків. І, думаю, цим я буду завершувати свою каденцію в МЗС. Треба рухатися далі», — сказала Зеркаль.

Проте вона не уточнила, чим саме планує зайнятися після завершення роботи в МЗС.

«Я не зацікавлена залишати країну. Я вважаю, що в Україні є багато завдань, які є більш цікавими, ніж робота послом. Тому буду зважати на те, де буду потрібна… або не потрібна», — зазначила Зеркаль.

Наприкінці травня президент Володимир Зеленський призначив Зеркаль заступником глави Адміністрації. Пізніше він скасував це призначення. Олена Зеркаль у свою чергу пояснила, що залишається працювати в Міністерстві закордонних справ на посаді заступниці міністра.