«До катастрофи поки не дійшло». Політвʼязень Балух написав листа з російської колонії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Політвʼязень-українець Володимир Балух, якого утримують в російській колонії в Тверській області, написав листа українській активістці Тетяні Лазді. У листі він розповів про труднощі перебування в колонії і зазначив, що витримувати тягар йому допомагають листи активістів.

Справа Балуха

  1. ФСБ Росії затримала Володимира Балуха. На горищі його будинку нібито знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок. Правозахисники стверджують, що Балух став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — за те, що відмовився знімати прапор України у дворі свого будинку в Криму.

  2. Роздольненський райсуд анексованого Криму засудив Балуха до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму.

  3. Балуха засудили до п'яти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. До першої справи про зберігання зброї додали другу — про дезорганізацію діяльності СІЗО. Слідство стверджувало, що Балух побив начальника ізолятора Валерія Ткаченка.

  4. «Верховний суд» Криму пом'якшив вирок Балуху на місяць.

  5. Балуха перевели з Криму в Тверську область Росії.

Про це повідомляє Укрінформ, у розпорядженні якого опинилася копія листа.

«Не стану кривити душею, останнім часом з витримкою є відчутні проблеми, але, хвала Богу, до катастрофи поки що не дійшло, і, не в останню чергу, завдяки вашим листам», — написав він.

Балух подякував всім активістам, які йому допомагають і дбають про його матір. Також він передав вітання українським політвʼязням Євгену Панову та Миколі Карпюку. «Усім побратимам-бранцям — міцне рукостискання, слова солідарності та віри у торжество справедливості та добра», — написав він.