Mail.Ru хоче автоматично встановлювати свої додатки на гаджети Huawei

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Mail.Ru хоче автоматично встановлювати свої додатки на гаджети Huawei

Jonathan Kemper / Unsplash

Російська компанія Mail.Ru, що володіє заблокованими в Україні соцмережами «ВКонтакте» та «Одноклассники», планує за замовчанням встановлювати свої додатки на гаджети китайської Huawei. Наразі обидва гіганти технологічного сектору проводять переговори, повідомляє Reuters.

За планом Mail.Ru, гаджети Huawei випускатимуть з уже встановленими програмами російської компанії. Китайська компанія поки не дає коментарів з цього приводу.

Наразі, окрім згаданих соцмереж, російській компанії також належать картографічний сервіс MAPS.ME, месенджер ICQ, платформа для доставки їжі Delivery Club, сервіс безкоштовних обʼяв «Юла», портфоліо онлайн-ігор: Warface, Armored Warfare, Skyforge, «Аллоды Онлайн», Perfect World.

У 2017 році Mail.Ru посіла 97 місце у рейтингу інноваційних компаній світу від Forbes. Того ж року за указом президента України Петра Порошенка інтернет-провайдерам заборонили надавати доступ до сервісів компанії Mail.Ru, включно з її соцмережами.

  • У Сполучених Штатах починає працювати заборона на придбання державними відомствами та компаніями обладнання китайської компанії Huawei.
  • Компанія Huawei презентувала власну операційну систему під назвою HarmonyOS. Нова ОС розроблена для пристроїв різних типів, зокрема для компʼютерів, смартфонів і телевізорів.
  • Huawei збільшила обсяги продажів своїх товарів у першому півріччі 2019 року на 23%, попри санкції США проти компанії.
  • Раніше Google назвала рішення Міністерства торгівлі про внесення компанії Huawei у «чорний список» загрозою для свого домінуючого становища, оскільки китайські підприємства можуть почати розробляти власну версію програмного забезпечення.
  • У травні низка топових американських компаній призупинили постачати програмне забезпечення і деталі для Huawei. Серед компаній, які заморозили поставки, — Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc., Broadcom Inc., а також Google.