Google, Intel та інші американські топ-компанії заморозили поставки для китайської Huawei

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Низка топових американських компаній призупинили постачання програмного забезпечення та деталей для китайської корпорації Huawei. Про це повідомляє Bloomberg.

Серед компаній, які заморозили поставки, — Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc. and Broadcom Inc., а також Google.

Як повідомляє видання, компанії не збираються поновлювати співпрацю з Huawei, поки цього не дозволить американська влада.

Припинення поставок до Huawei повʼязане з тим, що адміністрація президента США Дональда Трампа внесла китайську компанію до так званого «чорного списку».

Як пише Reuters, власники смартфонів Huawei поки зможуть користуватися додатками та системою Android. Але як працюватимуть телефони після виходу оновлень, поки незрозуміло. Імовірно, Huawei зможе використовувати публічну версію Android, але не зможе отримати доступ до запатентованих програм і служб від Google.

  • 16 травня Міністерство торгівлі США внесло китайську компанію Huawei, яка є найбільшим у світі виробником телекомунікаційного обладнання, до так званого «списку обʼєктів» (Entity List). Таким чином, США забороняють Huawei купувати деталі американських компаній без дозволу американського уряду.
  • Президент США Дональд Трамп оголосив у країні надзвичайний стан, щоб захистити американські компʼютерні мережі від «іноземних супротивників». У документі, який він підписав, не зазначена жодна компанія. Але, імовірно, він націлений проти Huawei.
  • Китайська компанія Huawei подала до суду на владу США після звинувачень у тому, що її технології становлять загрозу глобальній безпеці. Компанія оскаржує закон, який забороняє федеральним агентствам купувати її продукцію.