Huawei подала до суду проти влади США через заборону технологій компанії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Китайська компанія Huawei, найбільший у світі виробник телекомунікаційного обладнання, подала до суду на владу США після звинувачень, що її технології становлять загрозу глобальній безпеці. Як пише CNN, компанія оскаржує закон, який забороняє федеральним агентствам купувати її продукцію.

«Ця заборона не лише незаконна, а й обмежує участь Huawei в чесній конкуренції, що врешті-врешт завдає шкоди споживачам США», — заявив заступник голови Huawei Го Пін під час прес-конференції.

Китайська компанія, яка також є провідним виробником смартфонів, просить федеральний суд США скасувати частину закону про авторизацію національної оборони, який був підписаний президентом Дональдом Трампом у серпні минулого року. Huawei стверджує, що частина документа, яка прямо забороняє урядовим установам використовувати технології Huawei та його меншого китайського конкурента ZTE (ZTCOF), порушує Конституцію США, виділяючи окрему людину або групу для покарання без суду і слідства.

«Конгрес США неодноразово не давав жодних доказів на підтримку своїх обмежень на продукцію Huawei», — сказав Го.

  • У січні Міністерство юстиції США офіційно висунуло кримінальні звинувачення китайській компанії Huawei, декільком американським відділенням та фінансовому директору Мен Ваньчжоу. Серед них — банківське шахрайство, порушення санкцій, перешкоджання правосуддю, а також промислове шпигунство,
  • А фінансова директорка китайської компанії Huawei Мен Ваньчжоу подала в суд на владу Канади, яка раніше затримала та збиралася екстрадувати жінку до США.