США відмовлятимуть іноземцям у «грін-картках», якщо вони отримують соціальну допомогу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада США посилила умови для іноземців, які отримують соціальну допомогу чи не можуть самостійно себе фінансово утримувати, пише Deutsche Welle.

Тепер вони не зможуть вʼїхати до країни, отримати посвідку на постійне проживання (Green Card) або громадянство. Ця норма поширюватиметься передусім на тих, хто вʼїхав чи хоче вʼїхати до США законно. Вʼїзд можуть заборонити навіть тим, хто, імовірно, потребуватиме соціальної допомоги.

«Для захисту пільг для американських громадян іммігранти повинні бути фінансово самодостатніми. Велика кількість негромадян та їхніх родин скористалися нашими щедрими суспільними благами, обмеженими ресурсами, які інакше могли б потрапити до уразливих американців», — заявила адміністрація Білого дому.

Нові правила запрацюють у середині жовтня. Співробітники служби громадянства та імміграції при наданні дозволу на проживання будуть оцінювати не лише освіту та дохід родини, а також і факт отримання соціальної допомоги. Нові правила стосуватимуться тих, хто протягом останніх трьох років понад 12 місяців отримував соціальну допомогу. Якщо людина отримувала одразу два види допомоги, то цей термін подвоюється.

Видання зазначає, що ця норма може вплинути на близько 22 млн іноземців, які законно перебувають у США, та щонайменше на 10,5 млн нелегальних мігрантів, які довго живуть у країні

За даними Білого дому, у половині сімей, які не мають громадянства США, є хоча б одна людина, яка користується програмою охорони здоровʼя Medicaid. Близько 58% сімей мігрантів користуються хоча б однією з соціальних програм.