США посилюють боротьбу з нелегальною міграцією. Порушників планують висилати без рішення суду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада США має намір затвердити прискорену депортацію мігрантів, яка дозволить висилати з країни нелегалів без рішення суду, повідомляє ВВС.

Нове законодавство планують представити у вівторок. Згідно з новими правилами, будь-які мігранти без документів, які не можуть довести своє перебування у США протягом двох років, будуть негайно депортовані.

За нинішніми правилами, тільки особи, яких затримали в межах 100 миль (160 км) від кордону і які перебувають у США менше двох тижнів, могли бути негайно депортовані. Мігранти, яких виявили в інших місцях, або які перебували в країні довше двох тижнів, повинні проходити через суд і мають право на юридичний захист.

Правозахисна група Американського союзу громадянських свобод (ACLU) вже заявила, що оскаржить ці нововведення в суді. Виконуючий обовʼязки міністра внутрішньої безпеки США Кевін Макалінан сказав, що зміни «допоможуть полегшити деякі проблеми з пропускною здатністю» на кордоні. Він також додав, що це «необхідна відповідь на триваючу міграційну кризу».

Аналітики вважають, що президент США Дональд Трамп планує зробити жорсткий контроль над міграцією ключовим елементом своєї президентської кампанії у 2020 році.