Глава Держбюро Труба: Наступний допит Порошенка буде з поліграфом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Глава Держбюро розслідувань (ДБР) Роман Труба повідомив, що пʼятого президента Петра Порошенка ще раз викличуть на допит у справі про можливе ухилення від податків при купівлі телеканалу «Прямий», який пройде з поліграфом.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

«Не виключаємо, що наступний допит буде проведено з застосуванням поліграфа. До слова, це зовсім не страшно — усі наші працівники проходять таке психофізіологічне дослідження щороку», — написав він.

Труба додав, що Порошенка сьогодні допитували близько двох годин.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, коли Порошенко вийшов з будівлі ДБР, невідомі спробували закидати його яйцями, але поцілили переважно у журналістів. Колишній президент встиг сісти в автомобіль і поїхати, поки поліція намагалася наздогнати невідомих.

Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що слідчі самі не знають, які податки могли бути не сплачені.

«Єдине, що можу сказати, ми не отримали жодного навіть натяку... який саме податок, в якій сумі та в якій юрисдикції, я так думаю, слідчі не розуміють. Те ж стосується і так званого відмивання коштів... там взагалі нема про що було говорити... свідок Петро Олексійович, наскільки міг, дав вичерпні відповіді», — сказав Головань.

Він назвав усі справи проти Порошенка «інспектованими з країни-агресора». При цьому Головань додав, що Порошенка сьогодні допитали як свідка у справі про «Кузню на Рибальському». Він не назвав дату наступного допиту, а лише зазначив, що це буде незабаром.