«Ефект Грети Тунберг»: діяльність екоактивістки призвела до буму дитячих книг про природу

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

16-річна екоактивістка Грета Тунберг спонукає дітей більше дізнаватися про порятунок планети. Видавництва книг для дітей заявили про виникнення «ефекту Грети Тунберг»: почався бум на дитячі книги, що заохотять молодь впливати на проблеми клімату, пише The Guardian.

Кількість нових дитячих книг, присвячених кліматичній кризі, глобальному потеплінню та світу природи, за останні 12 місяців зросла більш ніж удвічі, згідно з даними Nielsen Book Research. Продажі також подвоїлися.

Видавці тепер націлені на випуск нових художніх і публіцистичних видань для молодих читачів, натхненних Тунберг. У книжкових магазинах зʼявилося багато гарно ілюстрованих книг про природу, апокаліптичних романів про кліматичні катастрофи та практичні керівництва про те, як можна врятувати планету від пластику.

Грета Тунберг — шведська політична активістка, яка виступає за зупинку глобального потепління та протидію змінам клімату. У серпні 2018 року стала відомою тим, що почала шкільний страйк заради клімату під будівлею парламенту Швеції.