Тисячі підлітків у Австралії страйкують через глобальне потепління. Протести очікують в усьому світі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Тисячі підлітків у Австралії страйкують через глобальне потепління. Протести очікують в усьому світі

James Gourley / Getty Images

Учні шкіл та студенти в різних містах Австралії не вийшли на заняття та влаштували масштабні акції протесту. Вони вимагають, щоб влада звернула увагу на проблему глобального потепління та нарешті почала її вирішувати. На вулиці вийшли тисячі підлітків.

Як пише Buzzfeed, це частина глобальної акції протесту. Очікується, що сотні тисяч студентів не вийдуть на навчання заради порятунку планети у пʼятницю, 15 березня.

James Gourley / Getty Images

Ідея страйку належить 16-річній активістці із Швеції Греті Тунберг, яка в серпні минулого року почала пропускати школу по пʼятницях, щоб привернути увагу до проблеми кліматичних змін.

James Gourley / Getty Images

14 березня Грету Тунберг номінували на Нобелівську премію миру.

  • TIME назвало Тунберг одним із найвпливовіших підлітків у 2018 році. Вона надихнула сотні тисяч учнів у школах по всьому світу на проведення страйків, щоб привернути увагу до проблеми зміни клімату. У грудні 2018 року Тунберг виступила на конференції ООН зі зміни клімату в Польщі, де вона закликала законодавців і урядові органи до дій для запобігання глобальному потеплінню.
  • Сотні жінок у Великій Британії відмовляються народжувати через глобальне потепління. Як пише The Guardian, протест почала 33-річна британка Блайт Пепіно. За її словами, вона хоче мати дітей, але не може зробити цього, поки у світі не вирішена проблема зміни клімату.
  • Австралійське міністерство навколишнього середовища та енергетики оголосило вимерлим рифового мозаїчнохвостого щура (Melomys rubicola), який жив на острові Брембл-Кей у північній частині Великого Барʼєрного рифу. Вперше причиною загибелі виду ссавців офіційно названа «антропогенна зміна клімату».