Школярка-екоактивістка зі Швеції Грета Тунберг отримала нагороду «Золота камера» за внесок у боротьбу проти змін клімату

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Школярка-екоактивістка зі Швеції Грета Тунберг отримала нагороду «Золота камера» за внесок у боротьбу проти змін клімату

World Economic Forum / Flickr

Школярка-активістка зі Швеції Грета Тунберг, яка бореться з глобальним потеплінням, отримала премію «Золота камера». Нагороду у галузі кіно та мас-медіа вручили Тунберг на церемонії у Берліні, пише Deutsche Welle.

Свою нагороду школярка отримала за внесок у боротьбу зі зміною клімату на планеті.

16-річна Тунберг на церемонії помітила, що вельми комічно пропускати заняття в школі, щоб виступити із закликом захисту свого майбутнього.

Вона присвятила свою нагороду «захисникам Гамбахського лісу» та закликала знаменитостей попередити людство про загрозу, яку несе глобальне потепління. Тунберг також додала, що зараз людський рід «стоїть на роздоріжжі своєї історії».

  • Раніше Тунберг номінували на Нобелівську премію миру. Дівчинка, яку TIME назвав одним з найвпливовіших підлітків у 2018 році, надихнула сотні тисяч учнів у школах по всьому світу на проведення страйків, щоб привернути увагу до проблеми зміни клімату.