Спецпризначенці Киргизстану почали новий штурм резиденції експрезидента Атамбаєва

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Киргизькі силовики почали новий штурм резиденції експрезидента країни Алмазбека Атамбаєва. Про це повідомляє киргизька служба «Радіо Свобода».

У напрямку села Кой-Таш біля Бішкека, де розташований будинок колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва, рухається значна кількість силовиків. Вони застосовують сльозогінний газ і шумові гранати.

Наразі міліція оточила будинок Атамбаєва. Його прихильники виведені за територію будинку, у дворі залишилося небагато людей — працівники міліції і медики. Повідомляють, що ворота будинку вибиті броньованою машиною, з боку резиденції чутні крики.

  • Увечері 7 серпня в Киргизстані спецзагін поліції в селі Кой-Таш (передмістя Бішкека) зі стріляниною штурмував резиденцію Атамбаєва. Унаслідок спецоперації кілька його прихильників отримали поранення.
  • Киргизькі спецпризначенці не змогли затримати Атамбаєва в його резиденції в селі Кой-Таш. Його прихильникам вдалося відтіснити силовиків і взяти в заручники шістьох оперативників.
  • Начальник Державного комітету національної безпеки Киргизстану Орозбек Опумбаєв, за чиїм наказом спецпризначенці штурмували резиденцію Атамбаєва, зібрався у відставку.