У Киргизстані начальник спецпризначенців оголосив про відставку після невдалого штурму резиденції експрезидента

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Киргизстані начальник спецпризначенців оголосив про відставку після невдалого штурму резиденції експрезидента

Поліція під час штурму резиденції експрезидента Алмазбека Атамбаєва, 8 серпня 2019 року.

Nezir Aliyev / Anadolu Agency/Getty Images

Начальник Державного комітету національної безпеки Киргизстану Орозбек Опумбаєв, за чиїм наказом спецпризначенці штурмували резиденцію експрезидента Алмазбека Атамбаєва, зібрався у відставку.

Про це повідомляє Kloop.

Опумбаєв уже сповістив про своє бажання чинного президента Киргизстану Сооронбая Жеенбекова та тепер чекає його реакції. Рішенню про відставку передувала смерть одного з силовиків під час штурму.

Опумбаєв заявив, що під час штурму експрезидент Атамбаєв стріляв у його підлеглих. Ймовірно, саме від такого пострілу міг загинути спецпризначенець. При цьому експрезидент визнав, що стріляв, але нібито тільки в повітря.

  • Увечері 7 серпня в Киргизстані спецзагін поліції в селі Кой-Таш (передмістя Бішкека) зі стріляниною штурмував резиденцію колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва. Унаслідок спецоперації кілька його прихильників отримали поранення.
  • Киргизькі спецпризначенці не змогли затримати колишнього президента Алмазбека Атамбаєва в його резиденції в селі Кой-Таш. Його прихильникам вдалося відтіснити силовиків і взяти в заручники шістьох оперативників.
  • Захоплених у заручники спецпризначенців звільнили під ранок. Силовики покинули Кой-Таш приблизно о 03:30 ночі. У цей же час з дороги, яка веде до резиденції колишнього президента, почали знімати оточення.