У США 14 підлітків госпіталізували з проблемами з диханням. Лікарі кажуть, це через куріння вейпів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

11 підлітків і молодих людей із американського штату Вісконсін і троє з Іллінойсу потрапили до лікарень через серйозні проблеми з диханням. Про це повідомляє CNN.

Їхні захворювання можуть бути повʼязані з регулярним курінням вейпів, вважають у Департаменті охорони здоров’я. Схожі випадки траплялися і раніше, але кількість починає збільшуватися.

Деякі з пацієнтів не могли самостійно дихати, їх довелося підключати до апаратів штучної вентиляції легень. Спочатку лікарі думали, що причиною могла стати інфекція, але тести цього не підтвердили.

«Назви та види вейпів, а також місця їх отримання ще встановлюються», — заявили у відомстві.

Зараз пацієнтам краще, але лікарі не беруться прогнозувати, з якими ускладненнями вони можуть зіткнутися в майбутньому.

  • Організатори Олімпійських ігор у столиці Японії Токіо, що відбудуться у 2020 році, суворо заборонили палити на змаганнях. Заборона стосується паління будь-яких сигарет, зокрема й електронних, як у приміщеннях, так і зовні — на всій території проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор.
  • Тривалість життя дітей, які народжуються сьогодні, скоротиться в середньому на 20 місяців через те, що вони дихають токсичним повітрям. Глобальна екологічна проблема поширена по всій земній кулі та найбільше загрожує жителям Південної Азії.
  • Учені виявили, що забруднення повітря може відображатися на репродуктивній функції жінок. Воно знижує рівень гормона АМГ у яєчниках.