Липень визнаний найспекотнішим місяцем у світі за всю історію спостережень

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Попередній аналіз глобальних даних про температуру показав, що липень став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень. Про це повідомляє ВВС.

Так, у багатьох країнах протягом 29 днів спостерігалася аномально висока температура, яка побила показники 2016 року. Вчені стверджують, що це явна ознака безпрецедентного потепління на Землі.

«Липневі температури можуть стати найвищими за 40 років спостережень служби. І що найголовніше, жаркий липень настав рекордно спекотним червнем, що підтвердили дані багатьох світових агентств зі спостереження за кліматом», — йдеться в повідомленні.

На думку доктора Фрея Ваборга з Європейської служби зі зміни клімату Copernicus, ця тенденція триватиме.

«Цей конкретний місяць був дуже теплим, але не це найголовніше. Всі місяці протягом 2019 року були рекордно теплими, якщо порівнювати їх з даними за минулі роки. І ця тенденція навряд чи зупиниться, якщо ми не зробимо щось для скорочення викидів парникових газів», — підкреслив він.

  • Температура в середині липня в Києві була нижче норми майже на 2 °C, повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.
  • У Бельгії, Німеччині та Нідерландах синоптики зафіксували нові температурні рекорди під час другої хвилі аномальної спеки, яка накрила Європу.
  • Всесвітня метеорологічна організація ООН прогнозує, що 2019 рік стане одним з найспекотніших, а пʼятирічний період з 2015 по 2019 рік побʼє рекорд з високих середніх температур повітря за всю історію спостережень.