Аномальна спека встановила нові рекорди у трьох країнах Західної Європи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Аномальна спека встановила нові рекорди у трьох країнах Західної Європи

Yui Mok / PA Images via Getty Images

У Бельгії, Німеччині та Нідерландах синоптики зафіксували нові температурні рекорди під час другої хвилі аномальної спеки, яка накрила Європу. Про це пише The Guardian.

Нідерландська метеорологічна служба KNMI повідомила, що в середу температура повітря на авіабазі Гільзі-Рійєн поблизу Бреди досягла +39,2 °C та перевищила попередній максимум +38,6 °C, встановлений у серпні 1944 року.

У Бельгії температура в місті Кляйне-Брогеле досягла +38,9 °С, що побило попередній рекорд у +38,8 °С, встановлений у червні 1947 року. За прогнозами синоптиків, у четвер температура може знов підвищитися.

Національна метеорологічна служба Німеччини DWD заявила, що, за її даними, новий національний рекорд був встановлений в місті Гейленкірхен, неподалік від кордонів з Нідерландами та Бельгією — температура зросла до +40,5 °C.

«У четвер найсильніша спека буде фіксуватися в центральній і північній Франції, Бельгії, Нідерландах і в західній Німеччині», — сказав представник сервісу прогнозу погоди AccuWeather Ерік Лейстер.

Зазначається, що в Нідерландах оголосили помаранчевий рівень попередження про екстремальну температуру і запровадили план «національної теплової аварійної ситуації», в той час як влада Бельгії встановила по всій країні червоний рівень.