Зеленський хоче зробити Трускавець «безвізовим» оздоровчим курортом

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Президент Володимир Зеленський пропонує скласти перелік країн, з якими варто скасувати візовий режим для розвитку медичного туризму в Україні.

Про це глава держави заявив на нараді з питань розвитку медичного туризму в Трускавці, де він перебуває з робочою поїздкою, повідомляє Укрінформ.

Він зауважив, що з України на лікування за кордон їде утричі більше людей, аніж приїздить до України, тому питання розвитку медичного туризму є актуальним.

«Ми можемо скласти перелік країн, громадяни яких часто приїжджають до України на лікування, з тим, щоб скасувати для них візовий режим, і звернутися до Міністерства закордонних справ. Особливо це стосується тих країн, громадяни яких зазвичай сюди приїжджають на лікування і оздоровлення і відчувають ці перепони у перетині кордону», — сказав Зеленський.

У свою чергу, голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський зазначив, що Львівщина має чималий потенціал в розвитку пластичної хірургії, стоматології, у санаторно-курортному і реабілітаційному лікуванні, офтальмології та у сфері репродуктивного здоровʼя.

За його даними, у регіоні налічується 7 бальнеологічних курортів, понад 200 джерел мінеральної води різних типів. Тому, вважає Мальський, варто популяризувати український медичний туризм і «розширити безвіз, бо багато країн потребують віз в Україну».

«Середній чек іноземного туриста в Україні становить 2—2,5 тисячі доларів за курс лікування. Це немалі кошти», — зауважив голова Львівської ОДА.