Зеленський представив нового очільника Івано-Франківщини

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Івано-Франківська призначив нового голову Івано-Франківської облдержадміністрації. Ним став Денис Шмигаль.

«Хочу вам представити нову людину. Дуже потужний менеджер. І я вам особисто дуже заздрю. Івано-Франківщині заздрю. Обирати голів ОДА дуже важко — або немає кадрів, або немає грошей на хороші кадри», — сказав Зеленський.

Відповідний указ оприлюднено на сайті президента.

«Призначити Шмигаля Дениса Анатолійовича головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації», — йдеться в документі.

Також на сайті президента є указ «Про увільнення від тимчасового виконання обов’язків голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Савки Марії».

Хто такий Шмигаль?

43-річний Денис Шмигаль народився та вчився у Львові. Вищу освіту здобув у Львівській політехніці, згодом став кандидатом економічних наук, захистив дисертацію з регіональної економіки та розміщення продуктивних сил. Стажувався і навчався за кордоном, зокрема у Німеччині за програмою підготовки менеджерів за програмою міністерства економіки й енергетики Німеччини.

У 2000-х роках займався бізнесом, а у 2009 році пішов працювати у Львівську обласну державну адміністрацію керівником департаменту економіки, інвестицій, промисловості та торгівлі. Після 2014 року працював заступником обласного управління Фіскальної служби. За кілька років звільнився і став віцепрезидентом компанії «Львівхолод».

У січні 2018 року Денис Шмигаль став директором найбільшого в регіоні виробника електроенергії — Бурштинської ТЕС, яка належить холдингу Ріната Ахметова. Підприємство розташоване в Івано-Франківській області.

Дружина Дениса Шмигаля Катерина займається дрібним бізнесом у сфері послуг у Львові.