Обрані до парламенту члени «Слуги народу» зібралися на навчання в Трускавці

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Обрані до парламенту члени «Слуги народу» зібралися на навчання в Трускавці

Переможець виборів Богдан Яременко у «школі депутата».

Facebook / Богдан Яременко

Близько 260 представників партії «Слуга народу», обраних у парламент, зібрались на навчання у курортному місті Трускавець. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Протягом тижня вони навчатимуться державному управлінню, а саме — безпеці, обороні, макроекономіці, інфраструктурі й оподаткуванню. Курс проведуть викладачі Київської школи економіки й українські економісти.

Як повідомляє видання, політиків поділили на групи, які відповідають комітетам Верховної Ради. Кожен із них може обрати для себе сферу, в якій хотів би працювати в парламенті.

«Це попередні комітети, які ми бачимо у стінах Верховної Ради, але я вважаю, що потрібно зменшувати кількість комітетів, дискусія ще триває, треба, щоб ці комітети закривали весь спектр завдань, які будуть. Але не треба створювати комітети заради їхнього створення. Безпека і оборона, аграрний, з міжнародних справ — ці комітети є. Вони будуть трансформовані. Більш ефективно, коли менше, але якість вища», — сказав голова партії Дмитро Разумков.

  • Раніше почесний президент Київської школи економіки (КШЕ) і перший заступник голови ради Нацбанку Тимофій Милованов оголосив про те, що влаштує політичний вишкіл для майбутніх народних депутатів від «Слуги народу».
  • До Верховної Ради пройшли пʼять партій за підсумком підрахунку Центральною виборчою комісією 100% електронних протоколів. «Слугу народу» підтримали 43,16%, «Опозиційну платформу — За життя» — 13,05%, «Батьківщину» — 8,18%, «Європейську солідарність» — 8,1%, «Голос» — 5,82%.