«Слуги народу» отримали список комітетів майбутнього парламенту. У ньому немає семи дійсних комітетів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Обрані до парламенту члени партії «Слуга народу» отримали список комітетів парламенту, повідомило theБабелю джерело у партії. Майбутні депутати сьогодні розпочали тижневе навчання з державного устрою в Трускавці. Список знадобився їм для того, щоб відповісти, у якому комітеті вони збираються працювати.

Судячи зі списку, команда Володимира Зеленського планує ліквідувати сім комітетів Верховної Ради та реформувати низку інших. Згідно з ним, у новій Верховній Раді не буде комітетів із таких питань:

  • європейської інтеграції;
  • культури і духовності;
  • прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин;
  • промислової політики та підприємництва;
  • у справах ветеранів та осіб з інвалідністю;
  • фінансової політики і банківської діяльності;
  • а також Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації.

Натомість має зʼявитися новий «комітет із реінтеграції». Ймовірно, йдеться про реінтеграцію окупованих територій.

Комітет будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства обʼєднають із комітетом транспорту — новостворений комітет називатиметься комітетом із питань інфраструктури. Так само обʼєднають комітет податкової та митної політики із комітетом бюджету — він називатиметься комітетом із питань митної, податкової та бюджетної політики.

Ще низку комітетів, ймовірно, перейменують. Наприклад, комітет із питань охорони здоровʼя стане комітетом із питань медицини. Комітет із питань аграрної політики та земельних відносин — аграрної політики. Державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування — децентралізації та регіонального розвитку. Екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи — екології. Запобігання і протидії корупції — антикорупційної реформи. Сімʼї, молодіжної політики, спорту та туризму — гуманітарної політики, молоді та спорту. Паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки — енергетики та тарифів. Інформатизації та звʼязку — діджиталізації та IT.

Незмінним залишиться тільки один комітет — із питань економічної політики.

  • 29 липня близько 260 представників партії «Слуга народу», обраних у парламент, зібралися на навчання у курортному місті Трускавець. Протягом тижня вони навчатимуться державному управлінню, а саме — безпеці, обороні, макроекономіці, інфраструктурі й оподаткуванню. Курс проведуть викладачі Київської школи економіки й українські економісти.
  • До Верховної Ради пройшли пʼять партій за підсумком підрахунку Центральною виборчою комісією 100% електронних протоколів. «Слугу народу» підтримали 43,16%, «Опозиційну платформу — За життя» — 13,05%, «Батьківщину» — 8,18%, «Європейську солідарність» — 8,1%, «Голос» — 5,82%.