У США заявили про можливе знищення другого безпілотника Ірану

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У США заявили про можливе знищення другого безпілотника Ірану

Генерал Кеннет Маккензі.

A. Pineiro / DOD

У Збройних силах США заявили про те, що збили другий безпілотник армії Ірану. Про це розповів глава Центрального командування США (CENTCOM) генерал Кеннет Маккензі в інтервʼю телеканалу CBS News.

При цьому підтверджень ліквідації іранського дрона у Сполучених Штатів поки немає. «Ми думаємо, що їх було два. Могло бути і більше, але в цьому ми не впевнені. Ми впевнені, що збили один, але і знищення другого дрона не виключаємо», — заявив Маккензі.

Він пояснив, що під час знищення безпілотника військові використовували не ракету, а електронне випромінювання, яке позбавляє власників дрона можливості керувати ним. Один безпілотник впав у води Ормузської протоки. Другий дрон міг зникнути з радара, проте його падіння не побачили.

Зазначається, що безпілотник знищили тому, що він занадто близько підлетів до американського корабля USS Boxer. Це судно здатне перевозити на своєму борту близько 30 літаків, вертольотів та іншу військову техніку.

У той же час, за даними ЗМІ з посиланням на заяву президента Ірану Хасана Роухані, Іран «нікому не дозволить влаштовувати безлад у Перській затоці і Ормузській протоці», але не шукає напруженості та військового зіткнення.

При цьому Роухані пригрозив, що якщо американці знову порушать повітряний простір Ірану за допомогою іншого безпілотника, «то вони отримають ту ж відповідь».