США будуть збивати будь-які іранські безпілотники, якщо ті наблизяться до кораблів. Іран показав відео з дрону

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американські військові будуть збивати всі іранські безпілотники, які будуть «дуже близько» підходити до кораблів США в Ормузькій протоці.

Про це заявив представник адміністрації Трампа, пише Reuters.

Чиновник також підкреслив, що у США є докази того, що до десантного корабля ВМС США USS Boxer напередодні наблизився саме іранський безпілотник.

«У нас є дуже чіткі докази. Ми впевнені», — сказав він, додавши, що Пентагон може опублікувати відеозапис цього інциденту і, швидше за все, це зробить найближчим часом.

У свою чергу, Іран опублікував відео з безпілотника, який «збили військові США». На записі видно, як дрон супроводжує USS Boxer, після чого «йде на постійне місце дислокації».

  • 18 липня президент США Дональд Трамп заявив, що десантний корабель ВМС США USS Boxer знищив іранський безпілотник, який до нього наблизився на відстань близько 1000 ярдів (900 м), «ігноруючи численні заклики піти і загрожуючи безпеці». Глава МЗС Ірану Джавад Заріф після заяви США не підтвердив втрату БПЛА Тегераном.
  • 12 травня і 13 червня невідомі в Оманській затоці атакували два нафтові танкери — Kokuka Courageous і Front Altair, що належать японській та норвезькій компаніям. Держдеп США звинуватив у нападі Тегеран, заявивши, що на кораблі була здійснена торпедна атака. Іран відкинув причетність до нападу.
  • Пізніше Центральне військове командування США опублікувало фотознімки, на яких патрульний катер іранського Корпусу вартових Ісламської революції підпливає до танкера Kokuka Courageous, а його моряки знімають міну, що не розірвалася.