Князєв: Якщо буде прийнято рішення про перекваліфікацію справи Шеремета — ми виконаємо

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Під час брифінгу, на якому силовики виступали зі звітом про розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета в Офісі президента, глава Національної поліції Сергій Князєв, заявив, що не має повноважень перекваліфіковувати справу.

Це він сказав відповідаючи на питання кореспондентки theБабеля.

«Чому ви під час свого виступу порівнювали цю справу з убивством Хараберюша, вбивством Шаповала — ці справи кваліфіковані як терористичний акт. Убивство Павла Шеремета досі кваліфіковано як «убивство». При тому ми знаємо, що головний реадктор «Української правди» Олена Притула просила, щоб цю справу перекваліфікували та віддали на розслідування СБУ. Чому це не було зроблено?» — запитали у Князєва.

На що очільник Нацполіції зауважив, що рішення про перекваліфікацію повинен приймати процесуальний керівник справи.

«Поліція розслідує правопорушення, якщо буде прийнято процесуальним керівником таке рішення про перекваліфікацію — ми виконаємо. Це питання до процесуального керівника», — сказав Сергій Князєв.

У свою чергу Іван Баканов зазначив, що після сьогоднішнього дня з’являться нові клопотання про залучення СБУ до розслідування справи про вбивство Шеремета.

Під час брифінгу також зазначили, що Князєв ознайомив Володимира Зеленського з матеріалами справи. Президент сподівається, що все буде гаразд, і справу розслідують.

  • Дружина загиблого журналіста Шеремета Олена Притула ще в серпні 2018 зверталась до суду зі скаргою, у якій вимагала визнати її потерпілою та перекваліфікувати справу на теракт. Проте слідство у справі про вбивство Шеремета не виявило у злочині ознак терористичного акту.
  • 20 липня 2016 року в Києві було вбито журналіста Павла Шеремета, його автомобіль підірвали в центрі міста о 07:45. За три роки після загибелі Шеремета справу так і не розкрили.
  • 20 липня, у третю річницю загибелі Шеремета, президент Володимир Зеленський доручив зібрати правоохоронні органи 23 липня для звіту щодо розслідування справи про вбивство журналіста.
  • Суд повторно заарештував дані мобільних операторів у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це заявив голова Національної поліції Сергій Князєв на спільному з президентом Володимиром Зеленським брифінгу у Києві.