Суд повторно заарештував дані мобільних операторів у справі про вбивство Шеремета

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Суд повторно заарештував дані мобільних операторів у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це заявив голова Національної поліції Сергій Князєв на спільному з президентом Володимиром Зеленським брифінгу у Києві.

«28 червня отримано ухвалу суду про повторний арешт даних операторів мобільного звʼязку з січня до серпняя 2016 року», — сказав Князєв. За його словами, правоохоронці витратили багато годин на судову тяганину з операторами для збереження цих даних.

Крім того, Князєв назвав основні версії причин вбивства журналіста. Це — професійна діяльність Шеремета, дестабілізація ситуації в Україні, міжособистнісний конфлікт та помилкове вбивство (автомобіль, у якому загинув Шеремет, належав його цивільній дружині, засновниці «Української правди» Олені Притулі).

  • 20 липня 2016 року в Києві було вбито журналіста Павла Шеремета, його автомобіль підірвали в центрі міста о 07:45. За три роки після загибелі Шеремета справу так і не розкрили.
  • Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета допитано сотні осіб, ще десятки тисяч перевірено.
  • Цивільна дружина журналіста Павла Шеремета, власниця «Української правди» Олена Притула подавала скаргу на бездіяльність Генеральної прокуратури у розслідуванні вбивства її чоловіка.