Апеляційний суд звільнив Олександра Єфремова з-під варти

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Апеляційний суд у Києві звільнив колишнього голову Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова, якого підозрюють у державній зраді, з-під варти. Йому призначили цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета строком на 60 діб.

Адвокат Єфремова Євген Солодко в коментарі theБабелю зазначив, що прокуратура просила подовжити тримання під вартою, захист у свою чергу просив звільнити екснардепа. Проте суд задовольнив прохання обох сторін частково.

Також Солодко зазначив, що найближчим часом Олександр Єфремов у супроводі представників Національної поліції приїде зі Старобільська до Києва, адже прописаний він у столиці, де і відбуватиме цілодобовий домашній арешт.

За що судять Єфремова?

У кінці липня 2014 ГПУ розпочала провадження проти Єфремова за фактом зловживання владою. Він змусив керівництво державного підприємства «Луганськвугілля» укласти контракт на послуги з монтажу гірничо-шахтного устаткування з його компаніями.

Пізніше ГПУ припинила інше провадження проти Єфремова, розпочате за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. 30 липня 2016 року Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України. Ексглава фракції ПР намагався вилетіти до Відня (Австрія).

1 серпня Печерський районний суд Києва заарештував «регіонала» на два місяці, пізніше Апеляційний суд визнав законним арешт і залишив його чинним. Справу Єфремова зараз розглядає Старобільський районний суд Луганської області.