ЦВК не включить ексрегіонала Єфремова до списку «Опозиційного блоку», попри заяви партії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

«Опозиційний блок» не зможе включити до свого списку на парламентських виборах колишнього регіонала Олександра Єфремова, оскільки термін реєстрації кандидатів уже сплив.

Про це сказав заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко, повідомляє «Радіо Свобода».

За його словами, закон про вибори не дозволяє включати нових кандидатів після встановленої дати. У цьому випадку останній день для реєстрації був 10 червня.

  • 15 червня народний депутат, голова фракції «Опозиційний блок» Євгеній Мураєв заявив, що колишній регіонал Олександр Єфремов, який перебуває під арештом, знову балотуватиметься в парламент. Єфремова включили до списку «Опозиційного блоку» під номером 10.
  • Наприкінці липня 2014 ГПУ розпочала провадження проти Єфремова за фактом зловживання владою. Він змусив керівництво державного підприємства «Луганськвугілля» укласти контракт на послуги з монтажу гірничо-шахтного устаткування з його компаніями.
  • Пізніше ГПУ припинила інше провадження проти Єфремова, розпочате за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. 30 липня 2016 року Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України. Ексглава фракції ПР намагався вилетіти до Відня (Австрія).
  • 1 серпня Печерський районний суд Києва заарештував ексрегіонала на два місяці, пізніше Апеляційний суд визнав законним арешт і залишив його чинним. Справу Єфремова зараз розглядає Старобільський районний суд Луганської області.