Єфремов балотується в Раду від «Опозиційного блоку». Він у першій десятці

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Колишній голова фракції «Партії регіонів» у Верховній Раді Олександр Єфремов буде знову балотуватися в парламент. Про це повідомив народний депутат Євген Мураєв, передає «Українська правда».

Так, за його словами, Єфремов займе місце Володимира Пилипенка, який вирішив не балотуватися в Раду. Він повинен був іти під 10-м номером.

Більше того, на думку Мураєва, колишній «регіонал» перебуває в місцях позбавлення волі нібито «за надуманими звинуваченнями». А за допомогою виборів його хочуть звільнити і «привернути увагу ще до тисяч інакомислячих».

За що судять Єфремова?

У кінці липня 2014 ГПУ розпочала провадження проти Єфремова за фактом зловживання владою. Він змусив керівництво державного підприємства «Луганськвугілля» укласти контракт на послуги з монтажу гірничо-шахтного устаткування з його компаніями.

Пізніше ГПУ припинила інше провадження проти Єфремова, розпочате за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. 30 липня 2016 року Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України. Ексглава фракції ПР намагався вилетіти до Відня (Австрія).

1 серпня Печерський районний суд Києва заарештував «регіонала» на два місяці, пізніше Апеляційний суд визнав законним арешт і залишив його чинним. Справу Єфремова зараз розглядає Старобільський районний суд Луганської області.