Нардеп, голова облради, мер Луганська. ГПУ завершила розслідування проти соратників «регіонала» Єфремова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нардеп, голова облради, мер Луганська. ГПУ завершила розслідування проти соратників «регіонала» Єфремова

Малолєтка Євген / УНІАН

Генпрокуратура завершила розслідування проти соратників колишнього глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова. Їх звинувачують у сепаратизмі, держзраді і створенні терористичної організації, пише прес-служба ГПУ.

ГПУ звинувачує в цих злочинах екс-нардепа Сергія Горохова («Партія регіонів»), екс-голову Луганської облради Валерія Голенка, екс-мера Луганська Сергія Кравченка.

Їм інкримінують злочини за ч. 3 ст. 110 (сепаратизм), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) , ч. 5 ст. 27, ст. 341 (пособництво в захопленні будівлі, що забезпечує діяльність державного органу) Кримінального кодексу. Ці норми передбачають до 15 років тюремного увʼязнення.

Справи проти Єфремова

В кінці липня 2014 року ГПУ почала провадження проти Єфремова за фактом зловживання владою. Він нібито змусив керівництво державного підприємства «Луганськвугілля» укласти контракт на послугу з монтажу гірничошахтного устаткування з його компаніями.

Пізніше ГПУ закрила провадження против Єфремова, розпочате за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. 30 липня 2016 року Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України. Екс-глава фракції ПР намагався вилетіти до Відня (Австрія).

1 серпня Печерський районний суд Києва арештував «регіонала» на два місяці, пізніше Апеляційний суд визнав арешт законним і залишив його в силі. Справу Єфремова зараз розглядає Старобільский суд Луганської області.