Тепловий удар: небезпечна спека насувається на США і Канаду

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Тепловий удар: небезпечна спека насувається на США і Канаду

Pawel Janiak / Unsplash

У США і Канаді протягом найближчих днів настане аномально спекотна погода. Про це попередили метеорологи, повідомляє BBC.

Теплова хвиля торкнеться близько 200 мільйонів людей у великих містах, таких як Нью-Йорк, Вашингтон і Бостон на Східному узбережжі, а також на Середньому Заході.

У деяких місцях середня температура може сягати +38 °C або навіть вище. Канадські метеорологи попереджають: протягом наступних двох днів у Монреалі температура повітря може досягати +45 °C.

Експерти повʼязують хвилі тепла, які почастішали в останні роки, зі зміною клімату. Згідно з новими даними, в цьому році був найспекотніший липень з середньою температурою в світі +16,4 °C, а в липні в американському штаті Аляска, частина якого знаходиться за Полярним колом, було зареєстровано рекордно високі температури.

Національна метеорологічна служба (NWS) опублікувала карту районів, яких торкнеться потепління. «Туманні, жаркі й вологі погодні умови збережуться протягом вихідних. Будьте розсудливі і зберігайте спокій!» — йдеться в їхньому попередженні.

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо оголосив «надзвичайну ситуацію через сильну спеку в місті». Американські метеорологи стверджують, що хвиля тепла триватиме і після вихідних, а в деяких містах температура може бути найвищою за останні роки.