Європа страждає від неймовірної спеки. Поліція Великої Британії попереджає про небезпеку, а у Франції зафіксовано температурний рекорд

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Поліція Великої Британії просить людей не купатися у відкритих водоймах після загибелі трьох осіб за добу. Про це повідомляє The Guardian.

«12-річна дівчинка потонула у річці у місті Бері. Ще двоє чоловіків померли після того, як їх витягли з моря рятувальники», — йдеться в повідомленні.

Сімʼя загиблої дівчинки Шукрі Яхʼя Абді називала її милою і невинною. Батькам загиблої дитини довелося тікати з Сомалі 12 місяців тому.

У той же час, офіцери поліції Девон і Корнуолу розповіли, що тіла двох чоловіків віком 25 та 26 років були виловлені неподалік від пляжу в місті Торкі. Це відбулося того ж дня близько полудня.

У Франції в цей час було зафіксовано температурний рекорд. У суботу, 28 червня, стовпчики термометра показували +45,9 °C.

Попередній рекорд було зафіксовано в серпні 2003 року в містах Монпельє і Ним. Тоді стовпчики термометрів показували +44,1 °C.

  • Всесвітня метеорологічна організація ООН прогнозує, що 2019 рік виявиться одним із найспекотніших, а пʼятирічний період з 2015 по 2019 роки побʼє рекорд з високих середніх температур повітря за всю історію спостереження.
  • У низці європейських країн спека досягла рекордних показників. У німецькому місті Кошен (федеральна земля Бранденбург) синоптики зафіксували +38,6 °C, що стало новим температурним рекордом для країни. У польському Радзині зафіксували +38,2 °C, а в чеських Доксанах +38,9 °C, що також є рекордними показниками для цих країн. Температурні рекорди також зафіксовані в деяких районах Франції, Швейцарії та Іспанії.