«В Америку внесли вклад люди з різних країн». Меркель засудила расистські твіти Трампа на адресу конгресменок

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що солідарна з жінками-демократками, яких президент США Дональд Трамп днями розкритикував. Про це пише Bloomberg.

«Сила Америки, на мій погляд, полягає в тому, що це країна, в яку внесли вклад люди з різних країн світу. Заклики Трампа до чотирьох посадових осіб повернутися туди, звідки вони прийшли, схоже на те, що протистоїть силі Америки», — заявила Меркель на пресконференції в Берліні.

«Так-так. Без всяких сумнівів, я відкидаю [расистські коментарі Трампа]. І солідарна з жінками-конгресменками, на яких він нападав», — додала Меркель.

  • Днями в Twitter президент Сполучених Штатів Дональд Трамп звернувся до конгресменок і запропонував їм забиратися у «свої країни» та наводити порядок там. При цьому більшість із цих жінок народилися в США.
  • Президент США Дональд Трамп написав кілька постів у Twitter про конгресменок від Демократичної партії, через які його звинуватили у расизмі. Президент США зазначив, що цим жінкам «не варто було їхати» зі своїх країн, оскільки там могла б знадобитися їхня допомога.
  • Хоча Трамп не назвав імен, на дописи відреагували демократки Ільхан Омар (конгресменка з Міннесоти), Аяна Преслі (представниця штату Массачусетс), Александрія Окасіо-Кортес (Нью-Йорк) і Рашид Тлейб (Мічиган). При цьому лише Ільхан Омар родом із Сомалі, решта жінок народилися у США. У Демократичній партії твіти президента назвали расистськими. Спікер Палати представників, демократка Ненсі Пелосі заявила, що Трамп хоче «зробити Америку знову білою».