Трампа знову звинуватили в расизмі. Він написав, що жінкам-демократкам «не варто було їхати» зі своїх країн до США

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Президент США Дональд Трамп опублікував кілька дописів у Twitter про конгресменок від Демократичної партії, які викликали звинувачення в расизмі.

«Так цікаво спостерігати за «прогресивними» демократичними конгресменками, які спершу приїхали з країн, де уряди — це цілковита та повна катастрофа, найгірші, найбільш корумповані та неспроможні, ніж будь-де у світі (якщо у них взагалі є уряди, які здатні функціонувати)... А тепер голосно та злісно розповідають людям у Сполучених Штатах — найвеличнішій і найпотужнішій країні у світі, як має працювати наш уряд», — написав Трамп.

Президент США написав, що цим жінкам «не варто було їхати» зі своїх країн, оскільки там могла б знадобитися їхня допомога.

Він не назвав імен жінок, яких має на увазі. Як пише «Голос Америки», може йтися про демократок Ільхан Омар (конгресменка з Міннесоти, яка є уродженкою Сомалі), Аяну Преслі (представниця зі штату Массачусетс), Александрію Окасіо-Кортес (Нью-Йорк) і Рашиду Тлейб (Мічиган). При цьому лише Ільхан Омар народилася в Сомалі, решта жінок народилися у США.

У відповідь Омар написала, що єдина країна, в якій складають присягу всі члени Конгресу, — це США.

На дописи Трампа відреагувала й Окасіо-Кортес.

«Пане президенте, країна, «з якої я приїхала», і країна, якій я заприсяглася, — це Сполучені Штати», — написала вона.

У Демократичній партії твіти президента назвали расистськими. Речниця Палати представників, демократка Ненсі Пелосі заявила, що Трамп хоче «зробити Америку знову білою».