СБУ: Група компаній «Мотор Січ» два роки фінансувала «ДНР»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Служба безпеки (СБУ) припинила протиправну діяльність групи компаній «Мотор Січ», яка протягом двох років фінансувала діяльність терористичної організації «ДНР». Про це на сайті повідомляє пресцентр відомства.

«Оперативники спецслужби у межах досудового розслідування встановили, що посадовці відокремленого підрозділу групи — Сніжнянський машинобудівний завод, який розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, при здійсненні господарської діяльності розробили та реалізували механізм проведення безтоварних операцій із суб’єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ та так званої «Донецької народної республіки», — йдеться в повідомленні.

До «Центрального республіканського банку ДНР» надходили платежі Сніжнянського машинобудівного заводу у вигляді сплати непередбачених чинним українським законодавством так званих «податків та інших обов’язкових платежів».

Силовики задокументували, що за 2015 рік «Сніжнянський машинобудівний завод» до бюджету «ДНР» сплатив понад 32 млн російських рублів. Заводом також здійснювалась передача на безоплатній основі товарно-матеріальних цінностей для потреб так званих «Міністерства доходів та зборів Донецької народної республіки», через яке безпосередньо фінансувались незаконні збройні формування бойовиків.

Оголошено підозру директору та начальнику фінансового відділу Сніжнянського машинобудівного заводу за статтею «фінансування тероризму». Триває досудове слідство для встановлення всіх інших осіб, причетних до фінансування терористичної діяльності.