Instagram буде приховувати кількість лайків під фото, щоб не «травмувати» користувачів

Дата:

Instagram запускає оновлення, яке буде приховувати кількість лайків під фотографіями. Як повідомляє BBC, нововведення почнуть тестувати спочатку в кількох країнах — Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Ірландії, Італії, Японії та Бразилії.

Наразі користувачі Instagram бачать загальну кількість людей, яким сподобалось фото чи повідомлення. У новій пробній версії буде показано тільки імʼя останнього користувача, який уподобав пост, а далі під повідомленням стоятиме «та інші».

Приховувати кількість лайків адміністрація соцмережі вирішила через побоювання, що залежність від соціальних платформ може сприяти низькій самооцінці та психологічно травмувати молодих людей.

«Ми сподіваємося, що нова функція зніме тиск на користувачів через те, скільки лайків, отримає повідомлення, щоб ви могли зосередитися та ділитися тим, що вам подобається», — йдеться в заяві директора з політики Facebook в Австралії та Новій Зеландії Мії Гарлік.

За її словами, мета оновлення у тому, щоб користувачі відчували себе менш залежними від сторонніх оцінок. В Instagram підкреслили, що нова функція не вплине на інструменти вимірювання для бізнесу. А користувачі зможуть побачити список людей, яким сподобався контент, просто натиснувши на нього.