ГПУ викликала Михайла Добкіна на допит у справі про «замах на Януковича»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Генеральна прокуратура України викликала на допит народного депутата від «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна. Він повʼязаний з розслідуванням замаху на вбивство колишнього президента Віктора Януковича.

Повістка оприлюднена на сайті ГПУ.

Добкіна чекають на допит в управлінні спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури 25 липня, об 11:00.

Генеральна прокуратура порушила справу «про замах на Януковича» у травні 2015 року. Йдеться про ймовірний замах на експрезидента 21—22 лютого 2014 року. Михайло Добкін тоді очолював Харківську область. 22 лютого 2014 року в Харкові відбувся зʼїзд депутатів, у якому мав брати участь і Віктор Янукович. Але Добкін, за його ж словами, нібито переконав президента не приїжджати.

  • У жовтні 2018 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти депутата Верховної Ради Михайла Добкіна. Його звинувачують у посадових злочинах, які він вчинив на посаді мера Харкова.
  • 20 червня Михайло Добкін подав до Державного бюро розслідувань (ДБР) заяву про вчинення кримінального правопорушення генеральним прокурором Юрієм Луценком, його дружиною і народною депутаткою Іриною Луценко та сином Олександром. Також у заяві фігурують мер Києва Віталій Кличко та нардеп від БПП Гліб Загорія.