Добкін подав до ДБР заяву про вчинення злочину на родину Луценків, Кличка та Загорію

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Михайло Добкін подав до Державного бюро розслідувань (ДБР) заяву про вчинення кримінального правопорушення генеральним прокурором Юрієм Луценком, його дружиною народною депутаткою Іриною Луценко та сином Олександром. Також у заяві фігурують мер Києва Віталій Кличко та нардеп від БПП Гліб Загорія. Фото заяви Добкін розмістив у Twitter.

«У 2015 році посадові особи Київської міської ради VII скликання, наближені до чинного генерального прокурора особи, ...незаконно передали у приватну власність юридичній особі приватного права в організаційно-правовій формі ОСББ «Еспланадна 32-В», яке належить територіальній громаді міста, земельну ділянку, яку обернули на свою користь і користь інших осіб», — йдеться в заяві.

Михайло Добкін просить внести до ЄРДР відомості про кілька кримінальних правопорушень: про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; створення злочинної організації та зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, які, ймовірно, були вчинені Луценком Юрієм, Луценко Іриною, Луценком Олександром, Глібом Загорією, Світланою Риженко, Євгеном Волохіним і Віталієм Загоруйком.