У кримськотатарського активіста Бекірова погіршився стан здоровʼя — проблеми з серцем та судоми

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У кримського активіста Едема Бекірова, якого російська влада підозрює в незаконному зберіганні боєприпасів та вибухівки, значно погіршився стан здоровʼя. Про це пише «Крим. Реалії» із посиланням на адвоката Олексія Ладіна.

«Останні чотири дні в нього дуже сильні судоми, які завдають йому величезного фізичного болю, він не може спати. Крім того, у нього постійні проблеми з серцем. Останній місяць у нього сильна аритмія. При найменшому фізичному навантаженні — наприклад, встав, взяв в руки віник — аритмія посилюється, скаче тиск. Через це він змушений перебувати в лежачому стані», — розповів адвокат.

За словами Олексія Ладіна, щоб регулювати рівень цукру в крові, Бекіров періодично нічого не їсть.

«Його вкрай турбує рівень цукру. Не дивлячись на те, що йому підняли дозу інсуліну, він [рівень] усе одно високий. Він намагається регулювати рівень цукру голодом, але буває так, що він нічого не їсть, і цукор різко падає до критичної позначки», — розповів адвокат.

За словами родичів Едема Бекірова, їм не вдається передати в медичну санітарну частину необхідні ліки, які в нього закінчилися.

«За словами дочки, вона вже протягом двох днів не може передати батькові ліки. Учора в нього закінчилися таблетки від діабету та серця. Лікар медсанчастини цю інформацію заперечує і каже, що кожного дня всі ліки приймають. Сьогодні дочка вчергове буде намагатися передати ліки. За словами Едема Бекірова, коли у нього ці хвороби загострюються, він намагається викликати медичного працівника, але жодного разу це ще не вийшло. Доступу до медпрацівників медсанчастини немає », — розповів адвокат.