Денісова і Москалькова обмінялися списками ув’язнених

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Українська та російська омбудсменки Людмила Денісова і Тетяна Москалькова на зустрічі в Москві 16 липня обмінялися списками українців і росіян, які перебувають у СІЗО та в’язницях двох країн. Про це Денісова написала у Facebook.

«Перебуваючи у Москві, передала уповноваженому з прав людини в РФ Тетяні Москальковій список зі 150 громадян України, які утримуються у місцях несвободи у РФ та в Криму, у тому числі 24 українських моряків», — написала українська омбудсменка.

Такий же список, але з російськими громадянами, які утримуються в Україні, Денісовій передала Тетяна Москалькова.

Людмила Денісова зазначила, що вони мають намір звернутися до президентів двох країн із проханням про помилування низки засуджених.

«Також ми з Тетяною Москальковою домовились про те, щоб звернутися до президентів України та РФ щодо розгляду питання помилування деяких громадян наших країн», — йдеться в повідомленні.

Також омбудсменки домовились про необхідність вирішення гуманітарних питань щодо забезпечення окремих громадян, які перебувають у місцях несвободи, медичною або іншою допомогою.

«Ми визначили кейси осіб, щодо яких необхідне термінове медичне втручання незалежних лікарів. Це, зокрема, Павло Гриб, Едем Бекіров, Володимир Балух. Сподіваюся, що найближчим часом їх відвідають лікарі», — зазначила Денісова.