Суд відпустив з-під варти ексберкутівця Сергія Тамтуру через недостатню кількість доказів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Суд відпустив з-під варти ексберкутівця Сергія Тамтуру через недостатню кількість доказів

Нужненко Сергій \ УНИАН

Святошинський районний суд Києва помʼякшив запобіжний захід одному з ексберкутівців Сергію Тамтурі, якого підозрюють у вбивствах мітингувальників 20 лютого 2014 року на Євромайдані. Його відпустили з-під варти під цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслету.

«Суд вважає за необхідне замінити раніше обраний щодо обвинуваченого Тамтури запобіжний захід у вигляді взяття під варту на більш м’який — цілодобовий домашній арешт із носінням електронного засобу контролю», — оголосив суддя.

Інші підозрювані у цій справі — Олег Янішевський, Сергій Зінченко, Павло Аброськін і Олександр Маринченко — залишаються під вартою.

Судді аргументували таке рішення тим, що, на відміну від інших підозрюваних беркутівців, проти Тамтури нібито немає достатньої кількості доказів, що саме він убивав мітингувальників під час Євромайдану.

Представники прокуратури були категорично проти такого рішення.

«Не важливо, чи використовувала ця особа зброю, вона перебувала поруч зі своїми колегами. Суду уже надані беззаперечні докази, що саме бійці спецроти «Беркут» — люди в чорній формі з жовтими повʼязками, стріляли в протестувальників із вогнепальної зброї. На жодному з досліджених відео ми на бачили, щоб хтось із представників перешкоджав іншим бійцям вести вогонь», — заявив прокурор Яніс Сімонов.

Суддя повідомив, що Тамтура перебуватиме під домашнім арештом до 16 вересня. Ексберкутівця звільнили у залі суду.

Суд оголосив перерву в засіданні до 20 серпня.