Конгресменки від Демократичної партії у США відповіли Трампу на расистські дописи про них

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Чотири представниці Демократичної партії у Конгресі США, щодо яких напередодні висловився президент США Дональд Трамп, попросили американців «не вестися на провокації». Про це пише BBC.

Про це Ільхан Омар, Аяна Преслі, Александрія Окасіо-Кортес і Рашид Тлейб заявили на пресконференції в понеділок, 15 липня.

Жінки організували зустріч із пресою у відповідь на дописи Трампа про те, що їм «не варто було їхати зі своїх країн». Президента США звинуватили в расизмі.

«Це просто відволікання уваги від бездушного хаосу та корумпованої культури цієї адміністрації [Трампа]», — сказала Преслі.

  • 14 липня президент США Дональд Трамп опублікував кілька дописів у Twitter про конгресменок від Демократичної партії. Він написав, що вони «приїхали» з країн, уряди в яких — «цілковита катастрофа», і запропонував їм повернутися додому.
  • Хоча Трамп не назвав імен, на дописи відреагували демократки Ільхан Омар (конгресменка з Міннесоти), Аяна Преслі (представниця зі штату Массачусетс), Александрія Окасіо-Кортес (Нью-Йорк) і Рашид Тлейб (Мічиган). При цьому лише Ільхан Омар народилася в Сомалі, решта жінок народилися у США.
  • У Демократичній партії твіти президента назвали расистськими. Речниця Палати представників, демократка Ненсі Пелосі заявила, що Трамп хоче «зробити Америку знову білою».